Entreprenadjuridik för OVK-are i Stockholm 16 april

Länken till evenemanget

https://minsida.foreningshuset.se/funk/evenemang/3b5cd06e-aa59-41fb-85fb-b497ecf8fff5

Entreprenadjuridik med OVK-fokus i Stockholm 16 april

den 16 april 2024, kl. 09:00-16:00

Swemahuset Hökarängen Pepparvägen 27

Vid flera tillfällen på OVK-kurser har OVK-are berättat om beställare som ställer besiktningsmannen till ansvar för påstådda fel vid OVK, vilket ansvar har vi som besiktningsmän?

Entreprenadjuridikkurs med FunkiS standardavtal för OVK-kontroller och kontrollantens ansvar vid och efter utförd OVK
Entreprenadjuridiken kan uppfattas som snårig och svårtillgänglig för den som inte är insatt i regelverket. Är man däremot insatt kan ofta dyra misstag undvikas.

Kursen ger även en översikt över de lagar och standardavtal som berör byggbranschen. Särskilt uppmärksamhet ägnas åt standardavtalet AB04 som är avsett användas vid utförandeentreprenader. Vi går även igenom ABT06 (totalentreprenader) och ABK 09 (konsultavtal), VU20 (materialleveransavtal ventilation). Vi går t ex igenom reglerna om besiktning och ÄTA-arbeten mm, vilka ofta leder till tvister.

Föreläsare:
Dennis Andersson, Konsult i byggbranschen, arbetar med utbildning, ventilationsprojektering, OVK. Bakgrund som entreprenadjurist och teknisk konsult. Mångårig styrelseledamot i FunkiS, sagesman för juridiska frågor samt medlem i Tekniska Rådet inom FunkiS.

Välkomna till en intressant dag med juridik och OVK i fokus!

Kostnad: 4490 för medlemmar och 5490 för icke medlemmar, moms tillkommer. Vid avbokning efter 2 v innan kursstart debiteras hela kursavgiften men det går bra att sätta annan i ditt ställe.

Extern bokning är tillåten för alla.